Edycja 2024

Edycja 2023

Edycja 2022

Edycja 2021

Edycja 2020

Edycja 2019

Edycja 2018

Edycja 2017

Edycja 2016

Edycja 2015

Edycja 2014

Edycja 2013

Edycja 2012

Edycja 2011

Edycja 2010

Edycja 2009

Edycja 2008

Edycja 2007

Edycja 2006

Edycja 2005

Zakład Mięsny SMAK-GÓRNO Sp. z o. o.

Adres:
ul. Centralna 4
36-051 Górno

Telefon: 17 772 87 15
Fax: 17 772 87 15 wew. 13
E-mail: gorno@smakgorno.pl
WWW: www.smakgorno.pl
Logo firmy

Zakład mięsny Smak Górno od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie unika wszechobecnej przemysłowej masowej produkcji bazującej tylko na wypracowaniu największego zysku. Smak Górno kieruje się drogą oferującą klientom smakołyki, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i które wyznaczają prawdziwą tradycje oryginalnych polskich smaków. Duże zainteresowanie, liczne nagrody w krajowych i zagranicznych konkursach oraz - przed wszystkim uznanie i popularność wyrobów wśród konsumentów pokazują, że jest to droga właściwa.

Sukces zakładu jest więc głównie sukcesem oferowanej jakości w produkcji wyrobów tradycyjnych. A tradycja w wypadku produktów Smak Górno, nie jest tylko hasłem reklamowym. Pasztet domowy z Górna, Wiejska pieczona z Górna, Studzienina z Górna oraz inne produkty tradycyjne z Górna - to produkty wpisane na listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez polskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. A to oznacza konieczność stosowania tradycyjnych metod i procedur wytwarzania niezmiennych od co najmniej 25lat!

Zakład położony w jednym z najczystszych regionów Polski w województwie podkarpackim cechuje także staranność o jak najmniejszy wpływ na ekologie otoczenia oraz wykorzystanie energii odnawialnych. Smak Górno spełnia najwyższe wymogi sanitarno - weterynaryjne, posiada wprowadzony system Kontroli Jakości HACCP oraz uprawnienia do handlu z państwami członkowskimi Unii Europejskiej. Surowiec do produkcji pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców z ekologicznych terenów Podkarpacia i Lubelszczyzny. Zakład prowadzi własny ubój i rozbiór wieprzowy. Zdolność produkcyjna - to około 15 ton wyrobów mięsnych dziennie. Oferta obejmuje pełny asortyment wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych i drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych i wyrobów w słoikach.

Zakład wyróżnia szczególna dbałość i troska o warunki przechowywania i transportu wyrobów do klienta, co w połączeniu z długoletnim doświadczeniem doskonale wyszkolonej kadry gwarantuje optymalną współpracę ze sklepami i sieciami handlowymi - a tym zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów.


| Strona główna PNG | Lista firm PNG 2015 | Lista firm PNG 2015 w kategorii firm średnich II |